Verbeek: Zoveel gevoeligheid maak je zelden mee
"Ik wil zien of mijn filosofie over voetbal ook hier werkt"

Verbeek: "Zoveel gevoeligheid maak je zelden mee"

30-10-2013 14:49

"Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Bayern München hebben nu al veel punten. Zij zijn een klasse apart. Daarna komt er een enorme kloof en tussen plaats zes en achttien is alles mogelijk. Als we op de twaalfde plek eindigen is dat goed. Het doel is duidelijk: we willen ook volgend seizoen in de 1. Bundesliga spelen", zegt Verbeek in de Duitse media.

Verrast door het niveau van de grote clubs in Duitsland is Verbeek niet. "Überhaupt niet. We hebben ook in Nederland meegekregen dat de Bundesliga zeer sterk is geworden. Vroeger was het ook voor andere clubs nog weleens mogelijk om in een goed jaar kampioen te worden. Nu is de afstand tussen Bayern, Borussia en Bayer en de andere clubs te groot."

"Hoezo dat dan? Ik heb dat al jaren gezegd"
De 'liefdesverklaring' van Verbeek aan de Bundesliga, de stad Nürnberg en zijn nieuwe club tijdens zijn eerste persconferentie verraste de Duitse journalisten. "Hoezo dat dan? Ik heb al jaren gezegd dat het leuk is om in de Bundesliga te werken. Ik wil zien of ik mijn filosofie over voetbal en de ontwikkeling van jonge spelers ook in het buitenland kan laten werken. Nu heb ik die kans gekregen. Daar ben ik blij om."

De komende tegenstander van Nürnberg, heet SC Freiburg. Doelman Oliver Baumann speelde bij die club een negatieve rol tijdens het competitieduel met Hamburger SV. De keeper had schuld aan alle drie tegentreffers. "Dat was curieus, ja. Maar ik weet dat Baumann een goede doelman is. Zoiets zal hem niet snel weer overkomen."

"Grote klasse hoe de fans van Freiburg reageerden"
"Ik vond het grote klasse hoe de supporters van Freiburg gereageerd hebben", vervolgt Verbeek, die zelf op de tribune zat bij het competitieduel om de volgende tegenstander van zijn club te bekijken. "Zij hebben Oliver na zo'n wedstrijd niet afgemaakt, maar hem gesteund. Zoveel gevoeligheid maak je helaas maar zelden mee."

Komend weekend is er weinig ruimte voor sympathie voor Baumann. Het duel tussen Nürnberg en Freiburg, beiden laagvliegers in de Bundesliga, mag gezien worden als een 'Sechs-Punkte-Spiele'. "We zijn op z'n minst directe concurrenten. Als we winnen krijgen we wat lucht, verliezen we dan staan we er vrij slecht voor."