Achtste finales beker: Geen optimale situatie
Cambuur - Utrecht op woensdagmiddag, aftrap 15.30 uur

Achtste finales beker: "Geen optimale situatie"

06-11-2013 12:45
8

De voetbalbond ziet geen andere mogelijkheid om het duel op dat moment plaats te laten vinden, vanwege het competitieprogramma van de twee clubs in het weekeinde na de bekerronde. Het verplaatsen van de Eredivisie-duels is niet mogelijk, waardoor alleen het gekozen tijdstip overblijft als optie. De KNVB had bij de planning rekening te houden met het Europese programma van PSV en de wensen vanuit de betrokken clubs en lokale driehoek met betrekking tot de openbare orde.

Doordat in Leeuwarden op 18 december het 'Glazen Huis' van 3FM Serious Request van start gaat zien de clubs, lokale driehoek en KNVB geen andere speelmogelijkheid. "We zijn ons ervan bewust dat dit geen optimale situatie is voor beide clubs, alle betrokken supporters en voetballiefhebbers. Het verschuiven van competitieduels is helaas niet mogelijk", laat een woordvoerder van de bond weten.

"Het is erg vervelend dat woensdagmiddag half vier de enige mogelijkheid is gebleken voor dit bekerduel. De KNVB Beker is bij uitstek een toernooi dat voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk moet zijn. Ondanks het tijdstip hopen we van harte dat supporters de mogelijkheid vinden om de wedstrijd van hun club te aanschouwen."

Indeling programma achtste finales KNVB Beker:

Dinsdag 17 december:
20.00 uur: Excelsior - PEC Zwolle

Woensdag 18 december:
15.30 uur: SC Cambuur - FC Utrecht
18.45 uur: AZ - sc Heerenveen
19.45 uur: Roda JC Kerkrade - Vitesse
20.00 uur: JVC Cuijk - MVV Maastricht
20.45 uur: Heracles Almelo - Feyenoord

Donderdag 20 december:
18.45 uur: FC Groningen - NEC Nijmegen
20.45 uur: IJsselmeervogels - Ajax