Robben: Het doel is wereldkampioen worden
"Of dat reëel is zal moeten blijken"

Robben: "Het doel is wereldkampioen worden"

12-11-2013 21:40
2

Wout Stravers
NOORDWIJK

Daar zal Louis van Gaal blij mee zijn ook. Robben is de komende wedstrijden de aanvoerder van Oranje en moet als geen ander de 'visie van de bondscoach', zoals Van Gaal dat zelf omschrijft, begrijpen. In Huis ter Duin had Robben het druk met interviews. Onder meer de Japanse televisie rukte uit voor een gesprek met de vleugelflitser. 

"Japan is een gevaarlijke ploeg", zei hij desgevraagd. "Veel spelers spelen in de Bundesliga. Echt een gevaarlijke ploeg. Misschien is die wedstrijd nog wel lastiger dan die tegen Colombia", aldus Robben. "Japan heeft gewoon kwaliteit. We hebben ooit in Enschede tegen ze geoefend (3-0 winst, red.). Toen hadden we bij de rust ook 0-3 achter kunnen staan."

Met oefenwedstrijden in z’n algemeen heeft Robben geen problemen. "Nee. Ik denk zelfs dat deze wedstrijden op dit moment interessanter zijn dan kwalificatiewedstrijden. We zijn aan het bouwen richting het WK. Kwalificatiewedstrijden moeten absoluut gewonnen worden, nu kunnen we aan het proces werken."

Uiteindelijk moet dat leiden tot een mooie prestatie in Brazilië. Wat dat is, vindt Robben moeilijk te zeggen. "Het is een toernooi, je begint allemaal in de poulefase", begint hij. "Laten we die eerst eens overleven. Maar het doel…. kijk, het doel is wereldkampioen worden. Of dat reëel is zal moeten blijken."