Curator SC Veendam plaatst vraagtekens

Curator SC Veendam plaatst vraagtekens

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2013 om 21:52di 12-11-2013 om 21:52

Breuker wil op korte termijn opnieuw praten met de oud-directeur en oud-leden van de raad van commissarissen. De curator neemt in ieder geval tot en met januari de tijd om verder onderzoek te doen naar het faillissement van de club, zo blijkt uit zijn derde verslag. Hij gaat onder meer onderzoeken of de toenmalige leiding in gebreke is gebleven.

Breuker zou onder meer willen weten waarom het faillissement niet eerder is aangevraagd. In maart 2012 werd al gesproken over deze optie, maar uiteindelijk ging de stekker pas een jaar later uit de club. Toenmalig commissaris Jo Hoefsloot: "Wij zagen destijds nog een stip aan de horizon. Daar hebben we ons op geconcentreerd."

Indien Breuker tot de conclusie komt dat de directie en raad van commissarissen hebben gefaald, dan worden zij hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de financiële malaise. SC Veendam bouwde binnen drie jaar tijd een negatief eigen vermogen op van bijna 800.000 euro. De inventaris van stadion De Langeleegte is inmiddels gekocht door de gemeente.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws