Schilder: Hoger rendement uit wedstrijden halen
FC Twente-verdediger: "Het gaat vooral om winnen"

Schilder: "Hoger rendement uit wedstrijden halen"

21-11-2013 13:12

Eind oktober maakte Schilder zijn rentree na een lange knieblessure en twee weken later stond hij tegen PEC Zwolle voor het eerst weer in de basis. FC Twente maakt op dit moment een mindere periode door - na een sterke opening van het seizoen - en de linksback weet wat eraan schort.

"We maakten het niet af in de wedstrijden en daardoor doe je jezelf te kort of zorg je ervoor dat de tegenstander in wedstrijden kan overleven en het geloof krijgt", zegt Schilder op de clubsite. "We weten dat we een hoger rendement uit onze wedstrijden moeten halen. Iedereen is van hele goede wil. Sommigen willen misschien wel juist te graag. We willen mooi voetbal spelen, maar het gaat vooral om winnen."

"In de vorige thuiswedstrijd, tegen NEC gaven we een 2-0 voorsprong uit handen", vervolgt Schilder. "Dat zag er niet goed uit, vooral als je weet dat je met 3-0 of zelfs 4-0 de rust in had moeten gaan. Misschien dat we als ploeg daar nog te naïef in zijn. Dat mag niet gebeuren, ook al mis je die extra ervaring. We moeten in zulke wedstrijden ervoor zorgen dat we het zo snel mogelijk afmaken."