Koeman wil serie: Maar RKC versla je niet zomaar
"Maar we krijgen bijvoorbeeld te makkelijk doelpunten tegen"

Koeman wil serie: "Maar RKC versla je niet zomaar"

22-11-2013 16:18
1

Koeman verwacht echter een lastige wedstrijd in Brabant. "Bij RKC win je niet zomaar", zegt hij op de clubsite. "Ze hebben niet het grootste veld, waardoor ze compact kunnen spelen. Wij zullen voetballend goed moeten zijn en aanvallend een hoog rendement moeten halen om te winnen."

Na zondag wachten ontmoetingen met PSV (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Groningen (thuis) en PEC Zwolle (thuis). "Het is belangrijk om tot de winterstop een goede serie neer te zetten. Ons programma is niet makkelijk, maar alles staat nog dicht bij elkaar in de competitie. Als je een goede serie neerzet kunnen we klimmen naar de positie waar we naartoe willen."

De oefenmeester verwacht dat zijn elftal daartoe in staat is. "Dat komt ook doordat ik in de competitie geen ploeg zie die beter is. Ik zou op dit moment geen andere club weten waar ik meer kansen zou hebben als trainer. Aan de andere kant is de realiteit dat wij de afgelopen periode vijf of zes punten te weinig hebben gehaald. Dat baart mij ook zorgen. We krijgen bijvoorbeeld te makkelijk doelpunten tegen. Dat heeft ook met leiding in het veld te maken."

Verdedigend is het dus niet altijd even stabiel. En dan heeft Koeman in de aanloop naar zondag ook nog eens zorgen wat betreft de linksbackpositie, waar Miquel Nelom en Bruno Martins Indi met blessures kampen. John Goossens en Terence Kongolo zijn de mogelijke vervangers. "We hebben zowel met John als Terence op die positie getraind. Het is voor mij een keuze tussen een aanvallend of een meer verdedigend ingestelde speler", aldus Koeman.