Feyenoord bindt 'jongen voor de toekomst' langer
Talent Sleegers (19) tot medio 2016 in Rotterdam

Feyenoord bindt 'jongen voor de toekomst' langer

29-11-2013 16:42

Club en speler bereikten eerder deze maand al overeenstemming, vrijdag werden de handtekeningen gezet. "Ik ben heel blij dat ik ondanks mijn jonge leeftijd al mijn tweede contract bij Feyenoord mag ondertekenen", reageert de aanvallende middenvelder, die op zijn twaalfde bij Feyenoord terecht kwam, op de clubsite. "De club heeft veel vertrouwen in mij. Dat proef ik niet alleen dankzij dit contract, maar ook uit de gesprekken die ik voer met de clubleiding of de trainer."

Sleegers werd afgelopen zomer overgeheveld naar de eerste selectie. "Voor mij was dat een heel mooie stap. Bij het eerste elftal gaat alles er nog sneller aan toe en wordt in fysiek opzicht nog meer gevraagd. Op de trainingen merk ik dat ik op de goede weg ben, onder meer omdat ik mezelf sterker voel worden. Het geeft rust en vertrouwen dat ik ook de komende jaren de kans krijg om mijn ontwikkeling door te zetten."

"Wij zien in Joey een jongen voor de toekomst", licht de technisch directeur Martin van Geel toe. "In fysiek opzicht moet hij nog de nodige stappen maken, maar hij beschikt over zoveel creativiteit en voetbalbagage dat we alle vertrouwen in hem hebben. De wedstrijden die hij dit seizoen in ons beloftenteam speelt zijn voor hem hartstikke leerzaam, omdat het niveau daar hoger en de weerstand groter is dan in de jeugd. Samen zullen we een traject uitstippelen dat voor zijn ontwikkeling het beste is."