Benitez: Higuain boezemt verdedigers angst in
Napoli mag na drie nederlagen weer eens juichen

Benitez: "Higuain boezemt verdedigers angst in"

03-12-2013 11:01

"We moeten niet vergeten dat dit een moeilijke wedstrijd was waarin we intensiteit, karakter en doorzettingsvermogen moesten tonen", spreekt de Spaanse trainer. "Het is ook belangrijk om aan te stippen dat het veld verschrikkelijk slecht was. We zitten pas op 75 procent." Napoli klom door de overwinning naar de derde plek in de Serie A. Higuain speelde maandag een grote rol bij de club.

De zomeraanwinst, Higuain kwam over van Real Madrid, scoorde sinds 22 september niet meer in de Italiaanse competitie. Maandag was hij twee keer trefzeker en leverde hij de assist voor een treffer van Pandev. "Het is duidelijk dat Higuain een speler is die voor ons het verschil kan maken. Ik sprak met hem voor de wedstrijd, maar ik heb met veel spelers gesproken", aldus Benitez.

"Het belangrijkste is niet alleen dat hij gescoord heeft, maar vooral dat hij een goede wedstrijd speelde. Hij maakte verdedigers bang en creëerde ruimte voor zijn teamgenoten. Het was voor ons moeilijk om ons spel te spelen op dit veld", aldus Benitez, die een einde maakte aan een reeks van drie nederlagen op rij. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, drie punten per keer. Elk duel is even belangrijk."