Zevenklapper voor Bayern, HSV lijdt thuisnederlaag
Augsburg verrast Van Marwijk, Werder weggespeeld

07-12-2013 17:25

Bayern München ondervond zaterdag geen hinder van het gemis van de geblesseerde Arjen Robben. In de eerste volledige wedstrijd zonder de vleugelaanvaller vernederde de Duitse recordkampioen het dramatisch spelende Werder Bremen van Eljero Elia, dat na de eerste helft al kansloos was voor een goed resultaat.

Bayern kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Assani Lukimya, die de bal knullig achter zijn eigen doelman tikte. Na een rake kopbal van de Belg Daniel Van Buyten maakte Franck Ribéry er nog voor rust 0-3 van. De ploeg van trainer Pep Guardiola duldde ook geen tegenstand in de tweede helft, waarin Mario Mandzukic, Thomas Müller, nogmaals Ribéry en Mario Götze de score verder opvoerden.

Hamburger SV - FC Augsburg 0-1
Hamburger SV heeft zaterdag voor eigen publiek de zevende nederlaag van dit seizoen in de Bundesliga geleden. Trainer Bert van Marwijk zag zijn ploeg verliezen van FC Augsburg (0-1), dat de Noord-Duitsers daardoor onder zich houdt in de middenmoot van de Duitse competitie.

De Argentijnse aanvaller Raúl Bobadilla opende de score na ruim een kwartier, waarmee hij matchwinner werd voor de ploeg van verdediger Paul Verhaegh. Bij HSV ontbrak spelbepaler Rafael van der Vaart, hoewel hij na een enkelblessure zijn rentree had kunnen maken. De middenvelder mocht bij zijn familie blijven vanwege een miskraam van zijn vriendin.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2-1
Nummer vier Borussia Mönchengladbach, met invallers Roel Brouwers en Luuk de Jong, deed goede zaken in de subtop door het thuisduel met nummer vijf Schalke 04 te winnen: 2-1. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong dankzij een rake strafschop van oud-PSV'er Jefferson Farfán, maar via Raffael en Max Kruse draaide Gladbach de wedstrijd nog voor rust om. De Duitser scoorde eveneens vanaf de stip, na een overtreding van Benedikt Höwedes die daarbij zijn tweede gele kaart ontving.