Ruytinx: Lijkt alsof ik een moord heb gepleegd
Leuven-spits betreurt dreigtelefoon vrouw

Ruytinx: "Lijkt alsof ik een moord heb gepleegd"

09-12-2013 22:10

"Ik heb me gisteren al geëxcuseerd en wil dat vandaag opnieuw doen", vertelde Ruytinx maandag tegenover Sporza. Hij ging hard door op de enkel van Carcela. "Ik heb enorm veel spijt van wat er gebeurd is en wil benadrukken dat het niet opzettelijk was. Ik wilde de bal spelen, zoals ik dat altijd probeer te doen. Maar gisteren is dat even misgelopen. Ik ben heel blij dat Carcela geen breuk heeft opgelopen."

Ruytinx heeft geprobeerd om contact op te nemen met Carcela, die tijdens de wedstrijd reageerde met een tik in het gezicht. Een serieus gesprek bleef wegens privé-redenen uit. "We zullen elkaar nog eens opzoeken als de mediastorm is gaan liggen", vervolgde hij. Tegelijkertijd wil de aanvaller van OH Leuven benadrukken dat de reacties aan zijn adres te ver gaan.

"Als we dreigtelefoons ontvangen, zijn ook de media in de fout gegaan, vind ik. Het lijkt wel alsof ik een moord gepleegd heb. Ik heb mooie momenten in het voetbal gehad, maar dan was daar weinig aandacht voor. Eén keer doe ik iets mis en nu springt iedereen erop. Ze mogen mij persoonlijk raken, maar als ze aan mijn vrouw en kinderen komen, stopt het voor mij", aldus Ruytinx.