Pieters: De Jong prima aankoop voor Stoke City
Nederlandse back ziet BMG-spits graag komen

Pieters: "De Jong prima aankoop voor Stoke City"

11-12-2013 15:06
1

De Jong is bankzitter bij Borussia Mönchengladbach en lijkt voor een (tijdelijk) vertrek bij de Duitse club te staan. Naast de interesse van PSV, mag De Jong zich ook in de belangstelling weten van Stoke City. Nieuws dat door Pieters op prijs gesteld wordt, de oud-speler van PSV ziet De Jong maar wat graag naar Stoke-on-Trent komen.

"Ik heb in Nederland tegen hem gespeeld en hij is een goede speler", zegt Pieters, die komend weekend terugkeert na een liesblessure, in gesprek met The Stoke Sentinel over De Jong. "Hij is een grote spits met een geweldige techniek en een neusje voor de goal. Omdat hij lang is, is hij ook sterk in de lucht. Voor iemand met zijn lengte heeft hij een prima techniek."

"Naar mijn mening, gebaseerd op hetgeen ik van hem gezien heb in Nederland, is hij een goede speler. Hij zou het hier goed kunnen doen. Ik weet niet of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt. We zullen moeten afwachten, maar ik weet zeker dat hij een goede aankoop zou zijn." De Jong werd in juli 2012 de duurste aankoop ooit van BMG. De Duitsers namen de spits in dat jaar voor zo'n vijftien miljoen euro over van FC Twente.