Henry: Niemand is meer bang voor Old Trafford

Henry: "Niemand is meer bang voor Old Trafford"

Moyes komt maar moeizaam op gang met United. De club staat momenteel op een negende plek in de Premier League. Wanneer United er niet in slaagt om tegenstanders weer met knikkende knieën af te laten reizen naar Old Trafford staat de club een tegenvallend seizoen te wachten, verwacht Henry. "In mijn tijd, toen wij naar Manchester United moesten, wisten we dat zij sterk voor de dag zouden komen. Dat kan ik nu wel verklappen", vertelt de Franse oud-speler van Arsenal in gesprek met Sky Sports.

"Maar nu zie ik ploegen zonder angst spelen op Old Trafford. Ze spelen hun voetbal. Sommige teams kwamen vroeger niet eens over de middenlijn. Nu zie ik ploegen die zich comfortabel voelen, ze spelen de bal rustig rond. United moet de angst die er vroeger was voor Old Trafford terug zien te winnen. Dan komt alles goed", aldus Henry, die tot zijn grote plezier Arsenal al een poosje op de eerste plek in de Premier League ziet staan. De absolute uitblinker? Mesut Özil.

"Ik had heel graag met hem samen gespeeld. Hij doet me op een of andere manier denken aan Robert Pires", zegt Henry over de Duitse zomeraanwinst van Arsenal. "Mesut lijkt altijd tijd te hebben en we weten allemaal dat dat niet het geval is. Hij speelt alsof hij thuis in zijn tuin aan het voetballen is en er niemand kijkt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s