Leverkusen investeert in Duits toptalent Brandt
"Eén van de meest getalenteerde beloftenspelers in het Duitse voetbal"

Leverkusen investeert in Duits toptalent Brandt

12-12-2013 13:47

Brandt (17) debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Wolfsburg, maar liet in het elftal onder negentien jaar regelmatig zijn voeten spreken. De aanvaller was goed voor twintig goals in veertig wedstrijden. Veertien doelpunten daarvan waren mede bepalend voor de titel in de Bundesliga voor die leeftijdsklasse. Brandt werd met Duitsland onder zeventien tweede op het EK in 2012, dat door Nederland gewonnen werd.

"Julian Brandt is één van de meest getalenteerde beloftenspelers in het Duitse voetbal", zegt technisch directeur Rudi Völler van Bayer Leverkusen op de clubsite. "Zijn transfer is een uitstekende investering in de toekomst. Julian reist in januari met de selectie mee naar het trainingskamp in Portugal, zodat hij direct bij de profs kan beginnen."

VfL Wolfsburg raakt niet alleen een aanvaller kwijt, maar krijgt er in de persoon van Sebastian Stolze ook één bij. De achttienjarige jeugdinternational maakt na afloop van het huidige seizoen de overstap van Rot-Weiß Erfurt. Stolze tekende een contract voor drie jaar.