Kurbegovic: Ajax neemt ons zeker serieus
Vleugelaanvaller wil vooral genieten tegen Amsterdamse club

Kurbegovic: "Ajax neemt ons zeker serieus"

18-12-2013 23:53

"Natuurlijk kijkt iedereen uit naar deze wedstrijd. IJsselmeervogels is al een tijd niet meer zo ver gekomen in de strijd om de KNVB Beker. Het leeft enorm en er zijn  veel kaarten verkocht. De spelers hebben er echt zin in om er een mooie avond van te maken", aldus Kurbegovic tegenover VoetbalPrimeur.

De aanvaller weet zeker dat de ploeg van trainer/coach Frank de Boer de tegenstander uit Spakenburg niet zal onderschatten. "Ajax neemt ons zeker serieus. Ik begreep dat men minimaal twee keer een wedstrijd van ons bezocht heeft om ons te bekijken. Voor Ajax is het ook een serieuze wedstrijd die ze moeten winnen. Wij moeten niets, alleen genieten en een mooie wedstrijd spelen. Als Ajax van ons wint zal iedereen dat de normaalste zaak van de wereld vinden, als ze verliezen zal men het een blamage noemen."

IJsselmeervogels kan terugkijken op een sterke eerste seizoenshelft, Kurbegovic was als vleugelspeler goed voor zeven doelpunten en meerdere assists.  "We zijn winterkampioen in de Topklasse. IJsselmeervogels doet het dit seizoen beter dan in de voorgaande jaren. Ik voel me goed bij de club en heb volgens mij best sterk gespeeld. De druk is ook hier erg groot in de competitie want men verwacht veel van deze club. Tegenstanders willen zich tegen ons bewijzen en geven dan echt de volle honderd procent."

IJsselmeervogels wist in het bekertoernooi eerder af te rekenen met Helmond Sport en FC Emmen. Kurbegovic kwam in het verleden uit voor onder andere FK Buducnost, Telstar en FC Eindhoven.