Kruys: Ajax bleek drie maatjes te groot

Kruys: "Ajax bleek drie maatjes te groot"

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2013 om 08:16vr 20-12-2013 om 08:16

Al na tien minuten keek IJsselmeervogels tegen een 0-2 achterstand aan. "Nou, dit wordt een hele lastige avond dacht ik toen", was de eerste reactie van Kruys voor de camera van FOX Sports. "In de beginfase gebeurde er vanalles wat je net niet wil. Je wil niet snel op achterstand komen en je wil niet met 0-2 achterstand geconfronteerd worden na tien minuten. We waren duidelijk geïmponeerd door de ambiance van de tegenstander en we maakten zelf hele vreemde fouten."

Na de twee doelpunten van Ajax kwam IJsselmeervogels wat meer in het eigen spel. "Ajax ging iets rustiger en wij werden net iets beter. Dus dat kwam door beide ploegen. Ik had wel de indruk dat Ajax er echt zin in had. Ze waren scherp en zijn moeilijk te verdedigen, vooral dat roterende middenveld."

Ondanks de uiteindelijke 0-3 nederlaag waren er complimenten van Ajax-trainer Frank de Boer. "Complimenten van iemand als Frank de Boer, een trainer van zijn kaliber, dat is hartstikke mooi voor ons allemaal. We hebben de intentie gehad om te voetballen, maar dat valt niet mee tegen Ajax. De jongens hebben er alles aan gedaan, maar Ajax bleek een, twee, drie maatjes te groot."

Kort na rust was er nog een sprankje hoop. Ajax-goalie Kenneth Vermeer zag zelfs een bal via de paal terug het veld in springen. "We hadden in de rust bij elkaar gezeten en daarna aanvallend gewisseld. Dat werd bijna beloond, met die bal op de paal. Maar daarna ging het kaarsje uit en na de 0-3 was het helemaal over."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws