Blind: Realiseer me dan hoe hard ik gewerkt heb
"Het is een fraai en gedenkwaardig jaar geworden"

Blind: "Realiseer me dan hoe hard ik gewerkt heb"

20-12-2013 15:11
2

Blind groeide in 2013 uit tot één van de sterkhouders in het elftal van Frank de Boer. Hij is momenteel onomstreden, zowel als linksback en als middenvelder. Daar zag het maanden geleden echter nog niet naar uit. "Het jaar was voor mij persoonlijk een jaar van uitersten", aldus de voetballer. "Het begon sportief gezien met een aantal dalen, maar daarna heb ik de stijgende lijn ingezet. Sinds die tijd is het eigenlijk alleen maar voorspoedig gegaan. Het is daardoor een fraai en gedenkwaardig jaar geworden."

"Wat er voor mij dit kalenderjaar met name uitsprong waren de wedstrijden in de Champions League", vervolgt Blind. "Ik denk dan vooral terug aan de overwinning op FC Barcelona in onze eigen ArenA. Net als in de voorgaande jaren zaten we opnieuw in een heel sterke poule. En opnieuw hebben we tot de laatste seconde kans gehouden om de volgende ronde te bereiken."

"Dat we het dit jaar opnieuw niet hebben gehaald, blijft natuurlijk zuur. Toch denk ik dat clubs in Europa niet blij zijn als ze ons loten. Dat is toch wel een winstpunt van de afgelopen seizoenen. We hebben als team een ontwikkeling doorgemaakt en de naam Ajax ook internationaal weer op de kaart gezet."

Na zo'n jaar kom je als voetballer automatisch weleens op een wolk terecht, erkent Blind. Zijn omgeving houdt hem echter scherp en nuchter. "De trofee ‘Ajacied van het Jaar 2012-2013’ heeft min of meer eenzelfde uitwerking op mij. Telkens als ik daar naar kijk, realiseer ik me hoe hard ik voor die titel heb gewerkt. Dan besef ik telkens weer dat niets vanzelf komt", aldus de international.