Hoofdrol Suárez bij zegevierend Liverpool
Uruguayaan maakt er twee en geeft assist

Hoofdrol Suárez bij zegevierend Liverpool

21-12-2013 15:39
2

De aanvaller had met twee treffers en een assist een groot aandeel in de zege. De topschutter van de Premier League vierde zijn achttiende en negentiende competitietreffer van dit seizoen. Suárez is inmiddels zo belangrijk voor Liverpool dat hij afgelopen week zijn contract mocht verlengen tot medio 2018, voor een weeksalaris van zo'n 236.000 euro.

Liverpool loste Arsenal af als lijstaanvoerder. Het elftal van trainer Arsène Wenger speelt pas maandag tegen Chelsea, de nummer drie van de ranglijst. Het verschil tussen Liverpool en Arsenal bedraagt nu een punt. Suárez maakte het eerste en derde doelpunt van Liverpool. Hij leverde de assist op de treffer van Raheem Sterling (2-0). Jordon Mutch kopte Cardiff City in de 58e minuut naar 3-1.

Bij Cardiff City zat trainer Malky Mackay gewoon op de bank. In de Engelse media verschenen vrijdag berichten dat clubeigenaar Vincent Tan zijn hoofdtrainer per mail had geadviseerd om op te stappen. De oefenmeester zou worden ontslagen als hij geen gehoor aan het verzoek gaf. Mackay verscheen vervolgens niet op de wekelijkse persconferentie in de aanloop naar het competitieduel.

Hij werd tijdens het duel met Liverpool toegejuicht door de fans van Cardiff City. Ook Brendan Rodgers steunde zijn collega. Hij omhelsde hem vlak voor het duel uitgebreid.

(ANP)