Ontslagen Mackay: Met opgeheven hoofd
Manager hoopt op rust bij Cardiff City

Ontslagen Mackay: "Met opgeheven hoofd"

27-12-2013 20:12

"Het is met het diepste en meest oprechte spijt dat ik vandaag ben ontslagen als manager van Cardiff City", vertelde Mackay na bekendmaking tegenover Sky Sports. "Maar hoe teleurstellend het besluit ook moge zijn, nu al kijk ik met ontzettend veel trots en plezier terug op mijn periode in Cardiff. We hebben hier diverse hoogtepunten gerealiseerd in tweeënhalf jaar tijd."

"Een finaleplek in de League Cup gevolgd door promotie naar de Premier League voor de eerste keer sinds 51 jaar, als winnaar van het Championship. Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij deze prettige club, in deze prachtige stad. Mijn spelers, mijn stafleden, de mensen achter de club en vooral de mensen van Cardiff wil ik bedanken voor de steun. Zeker tijdens de turbulente maanden."

Mackay besloot trots: "Ik verlaat Cardiff met opgeheven hoofd, met ervaring en bovenal zelfreflectie. Dit had ik moeilijk ergens anders kunnen realiseren in het Britse voetbal. Het fundament bij Cardiff City zal solide blijken voor mijn opvolger en voor de club. Ik hoop alleen dat de geboekte progressie niet zal verdwijnen als gevolg van geforceerde aanpassingen."