Gustavo heet interesse FC Barcelona welkom
Wolfsburg-middenvelder heeft contractclausule

Gustavo heet interesse FC Barcelona welkom

27-12-2013 22:27

Wolfsburg nam Gustavo in de zomer over van Bayern München, waar hij door de komst van Thiago Alcantara en Mario Götze op een zijspoor dreigde te belanden. De Braziliaanse international is bij zijn nieuwe club uitgegroeid tot een steunpilaar en dat is ook de scouts van FC Barcelona niet onopgemerkt gebleven.

"Het is altijd goed om te horen dat je naam in verband gebracht wordt met FC Barcelona", vertelt Gustavo in gesprek met Globo Esporte. "Dit is al de derde keer dat zij belangstelling voor mij tonen. Ik heb nog een langdurig contract, maar daar staat een vast transferbedrag in. Als een club bereid is dat bedrag te betalen, kan ik vertrekken."

Afgelopen zomer toonde Arsenal nog concrete belangstelling voor de controlerende middenvelder, maar die koos voor Wolfsburg. De grootste reden achter die keuze was het feit dat hij in de voor hem bekende Bundesliga actief kon blijven en niet hoefde te wennen aan een nieuwe speelstijl. Op die manier dacht Gustavo de grootste kans te maken op een plek in de WK-selectie van Brazilië.