Walcott: Iedere zege laat vertrouwen groeien
'Gunner' denkt langzamerhand meer aan titel

Walcott: "Iedere zege laat vertrouwen groeien"

30-12-2013 21:28

Vorig seizoen speelde Arsenal geen rol van betekenis in de titelstrijd, maar in de tweede seizoenshelft werd al een fraaie zegereeks neergezet. In het nieuwe seizoen werd dat goede gevoel doorgetrokken. "Iedere wedstrijd die we nu winnen, laat het vertrouwen in het kampioenschap toenemen", oordeelde Walcott op de website van de club.

De razendsnelle aanvaller blijft tegelijkertijd realistisch. "We mogen ons niet gek laten maken en moeten beseffen hoe cruciaal iedere wedstrijd is. We moeten kritisch naar onszelf kijken en hopen dat andere ploegen morsen. Het geloof moet intact blijven en hopelijk blijft iedereen fit, wat ook van belang is voor de rest van het seizoen."

"Vorig seizoen kon je in de laatste tien wedstrijden al zien waartoe we in staat waren. Iedereen is het volledige jaar absoluut solide gebleken. In deze periode hebben we twee lastige uitwedstrijden gespeeld en er bestond twijfel, maar we hebben karakter getoond en worden nog wekelijks sterker. Het vertrouwen in elkaar is groot", besloot Walcott.