Allegri: Ben professional en de spelers ook
Milan-coach laat zich nergens door afleiden

Allegri: "Ben professional en de spelers ook"

06-01-2014 21:34

Coach Massimiliano Allegri verklaarde content te zijn met de inbreng van Cristante. "Hij heeft de laatste maanden een grote stap gezet. Ik heb mijn vertrouwen in hem uitgesproken en je ziet vaker dat jonge spelers in lastige tijden iets extra's kunnen brengen", vertelde de oefenmeester aan Sky Sport Italia. "Cristante is een jonge speler die tijd moet krijgen, zonder druk. Bij AC Milan gaat de ontwikkeling al sneller."

Volgens Allegri was de zege op Atalanta van groot belang. "Op de ranglijst was het verschil maar één punt, we stonden maar vijf punten los van de onderste drie. Atalanta kreeg twee á drie kansen om tot scoren te komen, maar dat wil ik niet normaal noemen. Het is duidelijk dat het defensief beter moet. Voor rust hadden we al moeten uitlopen naar 2-0, al scoorden we tweemaal in onze slechtste fase."

Toekomst
Allegri ontkende dat zijn vertrek in de zomer gevolgen zal hebben. "Ik ben een professional en de spelers ook. Het feit dat ik mijn vertrek heb aangekondigd, maakt geen verschil. We moeten allemaal ons best blijven doen. Zelf was ik er al eerder uit, in de zomer al, maar ik heb het voor mezelf gehouden."

"Bayern München heeft al aangegeven dat Robert Lewandowski in de zomer komt, maar niemand claimt dat hij niet meer moet spelen voor Borussia Dortmund. Wat dat betreft liggen we in Italië achter. Wie mij moet opvolgen? Dat interesseert me nauwelijks. Ik weet zeker dat het een waardige trainer zal zijn", besloot de oefenmeester.