Hij moet voetballen, maar mist de Belgische cafés
Belg Legear in de problemen na kritiek op Grozny

"Hij moet voetballen, maar mist de Belgische cafés"

09-01-2014 11:17
2

In het Belgische Voetbalmagazine vertelde Legear dat hij spijt heeft van zijn overstap naar Grozny, 2,5 jaar geleden. Hij heeft zich nooit kunnen aanpassen. "Niet op het veld en niet ernaast. Als ik op voorhand geweten had wat me te wachten stond in Grozny, ik had er nooit getekend, dik salaris of niet", aldus de oud-speler van Anderlecht.

Terek-voorzitter Magomed Daoedov is niet van de halve maatregelen en reageert in een verklaring woedend. "Dit is niet de eerste keer dat Legear het imago van onze club schaadt", citeert Het Laatste Nieuws Daoedov van de clubsite. "Hij heeft het recht niet om dat te doen en er zullen sancties volgen. Zijn contract wordt aangepast en zijn loon wordt verminderd met 50 procent."

"We willen Legear graag kwijt, maar voor een speler met zijn reputatie zijn er geen aanbiedingen. Niemand is vergeten hoe hij in dronken toestand met zijn auto een tankstation binnenreed", vervolgt de voorzitter, die op ramkoers is. "Legear is drie seizoenen bij ons, speelde 22 wedstrijden en scoorde daarin één keer. Hij zou moeten voetballen en hard werken, zoals zijn ploegmaats, maar hij mist duidelijk de Belgische cafés."