Bloemers: Wij hebben nog nooit van Smid gehoord
"Heel vreemd dat een voorzitter zich dan zo verlaagt"

Bloemers: "Wij hebben nog nooit van Smid gehoord"

09-01-2014 14:50

Smid schreef afgelopen weekend dat hij zelden zo weinig fatsoen heeft meegemaakt als bij De Graafschap. Aanleiding voor de ophef is de mogelijke transfer van Anco Jansen naar Cambuur, een overgang die voorlopig door De Graafschap wordt tegenhouden.

Bij de Superboeren snapt men niets van de reactie van de preses. "We hebben nog nooit van Ype Smid gehoord", zegt algemeen directeur Henk Bloemers in Voetbal International. "Alle contacten liepen met Gerald van den Belt en dat  verliep op een goede manier. We hebben altijd een prima relatie onderhouden met Cambuur, dit verbaast ons zeer."

Cambuur bood Martijn Barto en Oebele Schokker bij De Graafschap aan als ruilmiddel. "Ons standpunt was helder: Anco wilden we niet ruilen voor twee spelers", aldus Bloemers. "Heel vreemd dat een voorzitter zich dan zo uit en dat iemand zich verlaagt tot dergelijke teksten. Zo ga je niet met elkaar om."

Smid wil niet veel meer over de situatie zeggen. "Het was van mij misschien niet wijs om die tweet te sturen, maar ik had er alle aanleiding toe. Dat een deal niet doorgaat vind ik niet erg, maar hier ging het me om de manier waarop. Het klopt dat ik Henk Bloemers niet ken, maar ik ben volledig op de hoogte gehouden door Gerald van den Belt", aldus de voorzitter, die vindt dat er al te veel commotie is geweest. "Ik schud de clubleiding van De Graafschap zondag met alle plezier de hand."