Luis Garcia blaast in Mexico City profsprookje uit
Spaanse voetballer dankt Liverpool: "Voor altijd lid 'Red Family'"

Luis Garcia blaast in Mexico City profsprookje uit

14-01-2014 13:40

De aanvallende middenvelder, meervoudig international van Spanje, staat momenteel onder contract bij het Mexicaanse Pumas UNAM. Zijn grootste successen vierde Garcia in dienst van Liverpool. Met de Engelse club won hij onder meer de Champions League. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Garcia bij het vertellen van het nieuws even stil stond bij de club uit Engeland, waar hij drie seizoenen speelde.

"Ik wil Liverpool bedanken. De club heeft me onderdeel gemaakt van internationale voetbalhistorie. Ik zal voor altijd deel van de 'Red Family' zijn, voor altijd", zei Garcia dinsdag op de officiële website van Liverpool. "Ik ben iedereen die me in mijn zeventienjarige carrière gesteund en geholpen heeft voor eeuwig dankbaar", aldus Garcia, die met Liverpool ook de FA Cup, de Community Shield en de Europese Super Cup veroverde.

Garcia genoot zijn voetbalopleiding bij FC Barcelona. Een doorbraak in Catalonië bleef uit, maar via een succesvol verblijf bij Atlético Madrid mocht Garcia alsnog het shirt van FC Barcelona dragen. Liverpool plukte Garcia in 2004 weg uit Camp Nou. Na zijn verblijf op Anfield Road kwam Garcia uit voor clubs als Altético Madrid, Racing Santander, Panathinaikos, Puebla en Pumas Unam.