'Rood-gele muur en knokken voor Adelaarshorst'
Club uit Deventer heeft grootste staantribune van Nederland

'Rood-gele muur en knokken voor Adelaarshorst'

14-01-2014 14:07

De club uit Deventer gaat voortaan door het leven met de grootste staantribune van Nederland, de stoelloze B-side kan nu 2300 mensen herbergen. "De rood-gele muur zoals het hier genoemd wordt", zegt voorzitter Edwin Lugt, die een beroep heeft gedaan op de aanhang. "Wij zijn met de supporters van de B-side in gesprek gegaan. Daarin hebben wij aangegeven dat wij als bestuur bereid zijn onszelf hard te maken voor de grootste staantribune van Nederland, maar dan doen we ook een beroep op jullie gedrag en jullie sociale controle."

Verdere renovatie van het uit 1920 stammende stadion is noodzakelijk. "Wij moeten jaarlijks een hele toer ondernemen om de zogeheten veiligheidsverklaring te krijgen die nodig is om betaald voetbal te kunnen spelen. Er zit betonrot en er zijn verzakkingen. Wij vrezen dat het moment komt dat het stadion wordt afgekeurd en dan kan je de deuren sluiten", aldus Visser in gesprek met Voetbal International.

De financieel gezonde club ("Niet voor niets de enige club die sinds de invoering van het licentiesysteem (2004, red.) onafgebroken in gezondste categorie zit") wil een stabiele eredivisionist worden. "Lijfsbehoud is voor Go Ahead sowieso van groot belang, maar wij zijn aan het kijken of wij de plannen uit kunnen voeren ongeacht het niveau waarop wij spelen. Die aanpassingen zijn überhaupt noodzakelijk om betaald voetbal te blijven spelen."