Spits Ji op herhaling na 'supertijd' in Augsburg
Sunderland-aanvaller opnieuw op huurbasis naar Duitsland

Spits Ji op herhaling na 'supertijd' in Augsburg

16-01-2014 15:13

De Zuid-Koreaan hoopte na een sterke tweede seizoenshelft bij FC Augsburg klaar te zijn voor het grote werk in de Premier League, maar kreeg bij het onrustige Sunderland opnieuw geen voet aan de grond. FC Augsburg was er als de kippen bij om Ji opnieuw te strikken; de Duitse club van aanvoerder Paul Verhaegh heeft tot het einde van het huidige seizoen de beschikking over de international van Zuid-Korea.

"Ons is nu de mogelijkheid geboden om Dong-Won voor de rest van het seizoen over te nemen", zegt sportief directeur Stefan Reuter. "Ji is afgelopen seizoen succesvol geweest bij FCA, hij kent de selectie, de technische staf en de omgeving. Hij hoeft zich niet aan te passen en daarom hebben we besloten deze transfer af te ronden." Afgelopen seizoen vond Ki in zeventien wedstrijden vijf keer het net namens FC Augsburg.

"Ik wilde in januari hoe dan ook van club wisselen om meer aan spelen toe te komen en me zodoende in beeld te blijven spelen voor het WK in Brazilië", zegt de 22-jarige Aziaat zelf. "Ik heb afgelopen seizoen een supertijd gehad bij FC Augsburg en daarom stond voor mij al snel vast dat ik de rest van dit seizoen bij deze club wilde spelen."