Veltman: Blessure is goed voor me geweest
Ajacied breekt definitief door in Amsterdam

Veltman: "Blessure is goed voor me geweest"

18-01-2014 20:57
1

Ruim twee jaar geleden zag het er heel anders uit voor Veltman, die als speler van de A1 zijn kruisband scheurde en daardoor maanden aan de kant stond. "Toen dacht ik in eerste instantie: hoe kom ik hieruit? Maar toen ik eenmaal hersteld was, speelde ik al snel veel bij Jong Ajax en trainde bij de A-selectie.Ik kwam een beetje in een flow. Op mentaal gebied kan ik zelfs zeggen dat die kruisbandblessure goed voor me is geweest. Ik weet niet of ik zonder die blessure nu vast in het eerste had gestaan."

De 22-jarige Veltman wil zich niet verschuilen achter het geringe aantal wedstrijden dat hij speelde op het hoogste niveau, vertelt hij in gesprek met NUSport. "Ik las laatst ook iets in de krant over 'een talent met een WK-droom'. Maar voor een talent ben ik eigenlijk al te oud, zeker in de Eredivisie. En eerlijk gezegd heb ik me ook nooit een talent gevoeld. Ja oké, als je naar het aantal wedstrijden kijkt. Dat zijn er maar vijftien in de Eredivisie. Ik kom net kijken. In die zin zit er misschien dus wel iets in, in de term talent."

Het gaat momenteel snel met Veltman, die zelfs al genoemd wordt als serieuze kandidaat om komende zomer met het Nederlands elftal mee te gaan naar het WK. Zijn snelle ontwikkeling komt echter niet als een grote verrassing. "Nou, misschien toch wel een beetje. Vooral op fysiek vlak. Maar verder heb ik altijd het gevoel gehad dat ik dit in me had. Toen ik nog geen basisplaats had, hield ik me op de training al goed staande. Dan weet je dat je het kan."