Brands na komst Ruiz: Dit is PSV, geen Willem II
Narsingh, Jozefzoon en Bakkali

Brands na komst Ruiz: "Dit is PSV, geen Willem II"

22-01-2014 14:11
12

Aanvaller Luciano Narsingh moest in het competitieduel met Ajax genoegen nemen met een plek op de bank, net als Zakaria Bakkali. Florian Jozefzoon viel zelfs buiten de wedstrijdselectie van de club uit Eindhoven. De buitenspelers merken direct de consequenties van de komst van de aanvaller uit Costa Rica.

"Natuurlijk zullen ze dit niet leuk vinden, maar concurrentie hoort bij een topclub. Het is hier PSV,  geen Willem II", zegt technisch directeur Marcel Brands in gesprek met Voetbal International. Wel sprak Brands afgelopen week met Narsingh over hoe het plaatje er voor hem bij PSV uitziet na de komst van Ruiz. De buitenspeler hoopt nog altijd op een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal, daarvoor dient hij regelmatig aan spelen toe te komen.

"Luciano is nog steeds niet honderd procent na zijn kruisbandblessure, dat beseft hij zelf ook. Hij weet dat hij ernaar moet streven om in het tweede gedeelte van de tweede seizoenshelft  weer top te zijn. Daar moet hij nu naartoe groeien", aldus Brands. Volgens VI is de situatie een stuk nijpender voor Bakkali en Jozefzoon met het oog op spelen van wedstrijden. De Belgische aanvaller mag dit seizoen niet meer uitkomen voor Jong PSV, de zomerse RKC-aanwinst mag nog één keer aantreden in het beloftenteam.