PEC Zwolle maakt snel einde aan bekerdroom JVC
Topklasser geen moment opgewassen tegen eredivisionist

22-01-2014 20:33

JVC Cuijk was de enige amateurclub in de kwartfinales, met verder zeven ploegen uit de Eredivisie. De ploeg van technisch directeur Hans Kraay jr. had in de vorige ronde voor een grote verrassing gezorgd door de profs van MVV Maastricht uit te schakelen. Liefst 2000 supporters uit Cuijk waren woensdag naar Zwolle gereisd om hun ploeg, die tweede staat in de Topklasse zondag, te steunen. Hun droom op een nieuwe bekerstunt was echter binnen twintig minuten vervlogen.

Al in de derde minuut krulde Bart van Hintum een vrije trap vanaf de rechterkant over doelman Joris van Gerwen in de verre hoek. Maikel van der Werff maakte er na een kwartier 2-0 van door een afgeslagen vrije trap in te schieten. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld toen Ryan Thomas de bal in de negentiende minuut enigszins gelukkig via Van Gerwen in het doel frommelde (3-0). Opvallend genoeg kwam ook het derde doelpunt voort uit een spelhervatting. Tot woede van Kraay jr., die zich veel had voorgesteld van het bekerduel, maar lijdzaam moest toezien hoe het elftal van hem en trainer Piet de Kruif al snel kansloos was.

Bij PEC maakten de nieuwe aanvallers Denis Mahmudov en Thanasis Karagounis direct na rust hun opwachting. Mahmudov bracht na een uur de 4-0 op het bord, door de bal via de rug van een speler van Cuijk achter de kansloze Van Gerwen te schieten. Het legioen uit Cuijk kon tien minuten later toch nog juichen toen Kevin van Veen iets terug deed uit een vrije trap (4-1). Het laatste woord was voor Mahmudov, die voor de eindstand zorgde. (ANP)