Jans: Het had nog veel lekkerder gekund
Trainer had meer zelfvertrouwen willen opdoen

Jans: "Het had nog veel lekkerder gekund"

23-01-2014 01:14

"Het ging zoals je wilt. Vroeg druk zetten, snel scoren en dan door naar het volgende doelpunt", constateerde Jans in de eerste twintig minuten. "Maar na de 3-0 konden we de weelde even niet aan, toen werd het minder. In de tweede helft had ik het gevoel dat we moeite hadden om de concentratie vast te houden. Maar al met al is 5-1 hartstikke duidelijk en regelmatig, dus wat dat betreft is dit prima."

De oefenmeester wil niet al te kritisch zijn, maar vindt wel dat PEC - dat in de competitie al negen duels op een zege wacht - meer zelfvertrouwen had kunnen opdoen. "Dit geeft wel een goed gevoel, maar het had nog veel lekkerder gekund. Dan hadden we minder breedtepasses moeten geven en minder fouten moeten maken in het rondspelen. Maar het gevoel is verder goed. In december vond ik het allemaal wat lauw, maar het ziet er nu veel beter uit."

Jans sprak na de wedstrijd tegen JVC al een voorkeur voor de loting voor de halve finales uit. "Thuis tegen NEC is op papier de grootste kans om in de finale te komen, dan is het 50/50", zei de coach, die zijn zin kreeg. PEC speelt op 25, 26 of 27 maart in eigen huis tegen de club uit Nijmegen.