Slordig Feyenoord maakt misstap bij ADO
Rotterdamse titelkansen lopen schade op: 3-2

25-01-2014 20:40
21

ADO presenteerde zich niet bepaald als een angstige degradatiekandidaat. De nummer achttien van de Eredivisie troefde Feyenoord regelmatig af op wilskracht en dat resulteerde in een verdiende voorsprong voor rust. In de 35e minuut kopte Tom Beugelsdijk raak uit een hoekschop. De Haagse stopper stond achterin vrij en vond met zijn hoofd de binnenkant van de verste paal: 1-0.

Ook de 2-0 viel nog voor rust. Op het moment dat heel Feyenoord al met het hoofd bij de warme thee leek te zitten, gooide Dion Malone de bal nog maar eens voor het doel. Nu was het Danny Bakker die doelman Erwin Mulder met een kopbal verraste.

Feyenoord had tot dan toe weinig laten zien. De Rotterdammers hadden het meeste balbezit maar bouwden zo traag op, dat ADO weinig moeite had de aanvallen te ontregelen. Wel kon Jean-Paul Boëtius twee keer vrij voor doelman Gino Coutinho uithalen. Eerst werd hij weggestuurd door John Goossens, de vervanger van de geschorste Tonny Vilhena, daarna combineerde het talent met spits Graziano Pellè. Beide keren was het schot van de jongeling echter te slap en te onzuiver.

Gesteund door de voorsprong hoefde ADO na rust niet meer zo nodig. Het gunde Feyenoord de bal en hoopte via een omschakeling de voorsprong uit te breiden. Dat hield de ploeg ruim twintig minuten vol, want halverwege de tweede helft kwam Feyenoord terug tot 2-1. Jordy Clasie, die eerder met een afstandsschot al dicht bij een treffer was, ramde de bal nu wel in het doel.

Toen Pellè enkele minuten later zelfs de 2-2 binnen tikte, gloorde er zelfs een zege voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Zover kwam het echter niet, want terwijl Feyenoord aan een slotoffensief dacht, bekroonde Roland Alberg aan de andere kant een fraaie aanval met de 3-2.