Niet Kopenhagen, maar ik zei 'nee' tegen NEC
Stadsgaard zag transfer naar Nijmegenaren niet zitten

"Niet Kopenhagen, maar ik zei 'nee' tegen NEC"

28-01-2014 14:08

De krant meldde maandag dat FC Kopenhagen door de verkoop van Ragnar Sigurdsson aan FC Krasnodar niet nóg een centrale verdediger wilde laten vertrekken in januari. De club blies daarop de transfer van Stadsgaard naar Nijmegen af. Stadsgaard zelf vertelt dinsdag in gesprek met Tipsbladet dat een overstap naar de Eredivisie-club nooit aan de orde is geweest voor hem.

"Die beslissing van FC Kopenhagen is nooit genomen want ik was zelf niet geïnteresseerd in NEC Nijmegen. Ik was degene die 'nee' zei tegen NEC. Of FC Kopenhagen mij heeft aangeboden, kan ik niet zeggen. Maar vrijwillig zou ik niet de stap naar Nederland nemen. Ik wil bij FC Kopenhagen blijven waar ik mezelf zie als potentiële basisspeler", aldus Stadsgaard in de Deense media.

Stadsgaard profiteert mogelijk van de verkoop van Sigurdsson aan de Russische club, maar moet tegelijkertijd ook vrezen voor concurrentie van Mathias 'Zanka' Jorgensen. De Deense verdediger maakt mogelijk de overstap van PSV naar Kopenhagen. "Een club als FC Kopenhagen zal altijd proberen een zo sterk mogelijk elftal te hebben. De komst van Zanka verandert niets aan mijn toekomst hier."