Parzyszek: Keuze voor Charlton is er eentje met perspectief
Graafschap-spits blij dat nu eindelijk een definitieve transfer is afgerond

Parzyszek: "Keuze voor Charlton is er eentje met perspectief"

30-01-2014 12:59

Aan alle speculaties en onderhandelingen met clubs is voor Piotr Parzyszek een einde gekomen. De spits van De Graafschap verkast naar Charlton Athletic. "Dit voelt wel een beetje als een bevrijding."

Niet Benfica, niet West Ham United en ook geen Nantes. De twintigjarige Parzyszek gaat in de kelder van het Championship voetballen. "Ze hebben me langere tijd gevolgd", zegt hij tegen Voetbal International over zijn nieuwe club Charlton. "Nadat de onderhandelingen met Nantes op niets uitliepen, hebben ze doorgepakt. Ze wilden me eerst in de zomer overnemen, maar zien me nu als directe versterking."

Parzyszek ontwikkelde zich dit seizoen tot een goalgetter. In twintig Jupiler League-wedstrijden was het zestien keer raak. De interesse voor de Poolse jeugdinternational was er al langer. "Daarom voelt dit wel als een bevrijding. Belangstelling is leuk, maar als het niets oplevert heb je er niet veel aan."

"Spelen in Engeland is altijd een droom geweest. Bovendien is de keuze voor Charlton er eentje met perspectief. Ik kan me daar goed verder ontwikkelen en speelminuten maken", vervolgt Parzyszek, die sinds 2007 in Doetinchem speelde. "Het is mijn cluppie en het afscheid zal niet makkelijk zijn. Gelukkig heb ik de club op deze manier ook financieel veel kunnen bezorgen."