Van Basten fronst Friese wenkbrauwen met besluit tot vertrek
Van den Berg en Van der Velde verrast door trainer Heerenveen

Van Basten fronst Friese wenkbrauwen met besluit tot vertrek

30-01-2014 13:14
4

De keuze van Marco van Basten om na dit seizoen te stoppen als trainer van sc Heerenveen, heeft voor verrassing gezorgd. Aanvoerder Joey van den Berg en erevoorzitter Riemer van der Velde zagen de beslissing van de voormalig bondscoach niet aankomen.

"We hoorden het nieuws bij de lunch van Hans Vonk", zegt Van den Berg tegen de Leeuwarder Courant. "De boodschap kwam toch wel vrij onverwacht. We hadden als spelers de indruk gekregen dat de trainer en de club met elkaar door wilden. Niemand van ons had dit echt zien aankomen."

Van Basten gaf aan dat hij 'het goede gevoel miste' om een verlenging in Heerenveen aan te gaan. Tussen de spelers en de trainer is dat gevoel volgens Van den Berg prima. "De band tussen de spelers en Van Basten is positief. Hij heeft veel humor en houdt het luchtig. Hij geeft een goed gevoel en vaak is er niet meer nodig dan dat."

"Niet het gevoel dat er spanningen waren"
Ook Riemer van der Velde keek verbaasd op van het nieuws. "Marco heeft gezegd dat hij het naar zijn zin heeft bij de club", reageert de erevoorzitter in LC. "Ik had niet het gevoel dat er spanningen waren. Foppe en ik hebben in november met Van Basten over zijn toekomst gesproken. Er waren positieve dingen en een paar 'bespreekpunten', maar ons advies was helder: proberen om hem voor langere tijd te behouden voor de club."

"Ik had de stille hoop dat hij zou gaan verlengen, maar het stopt indien het goede gevoel er niet is", vervolgt Van der Velde. "Ik geloof niet dat zijn salaris een struikelblok vormde of dat hij niet de gewenste spelers kon krijgen. Van Basten zal overal bij worden betrokken wanneer het om spelers gaat. Alles verloopt volgens goed overleg."