Creatieve Van Marwijk dacht aan comeback Van Bommel
"Ik heb over Mark nagedacht, maar hij heeft lang niet gespeeld"

Creatieve Van Marwijk dacht aan comeback Van Bommel

31-01-2014 14:03
3

Bert van Marwijk heeft er even aan gedacht om Mark van Bommel uit zijn voetbalpensioen te halen. De middenvelder, schoonzoon van Van Marwijk, stopte afgelopen zomer met voetballen. Bij het gebrek aan leiders op het veld in Hamburg, droomde Van Marwijk even weg.

Doordat Hamburger SV geen geld te besteden heeft moet Van Marwijk creatief te werk gaan wil hij zijn selectie versterken. Eén van die ideeën betrof een comeback van Van Bommel, die afgelopen zomer afzwaaide in het shirt van PSV. "Ik heb over hem nagedacht", geeft Van Marwijk toe. "Maar hij heeft nu zeven, acht maanden niet meer gespeeld." Daarmee deed Van Marwijk het boek voor wat betreft het aantrekken van Van Bommel dicht.

"De uitstraling van de ploeg moet beter", vervolgt Van Marwijk. "Helaas zijn er niet veel spelers meer als Stefan Effenberg of Lothar Matthäus die zeggen: tot hier en niet verder." Volgens Van Marwijk is Van Bommel 'wel zo'n type'. Een type speler dat de huidige selectie van HSV mist in de ogen van de hoofdtrainer.