AS Monaco slaat na Berbatov ook slag met Tunesiër
Abdennour wordt gehuurd met optie tot koop

AS Monaco slaat na Berbatov ook slag met Tunesiër

01-02-2014 00:22

AS Monaco heeft zich na Dimitar Berbatov ook in defensief opzicht versterkt. Aymen Abdennour (24) komt in de slotfase van de winterse transferperiode over van Toulouse FC.

Abdennour wordt gehuurd door Monaco, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Als de Tunesiër in de tweede seizoenshelft goed bevalt kan hij in de zomer voor vijftien miljoen worden overgenomen van Toulouse. Er ligt dan ook een vierjarig contract voor hem klaar.

"Ik ben erg trots, Monaco is een grote club", zegt Abdennour op de website van de club uit het prinsdom. "Alles ziet er professioneel uit, de technische staf en de spelersgroep zijn van hoog niveau en de club straalt ambitie uit. Ik ga er alles aan doen om mijn teamgenoten te helpen."

Vadim Vasilyev, vice-voorzitter van Monaco, heeft de route van Abdennour al uitgestippeld. "Hij gaat in de leer bij Ricardo Carvalho en Eric Abidal. We volgen hem al geruime tijd en we zijn blij dat we hem aan hebbe kunnen trekken. We zien veel toekomst in Aymen." Abdennour staat voorlopig nog wel buitenspel met een blessure.