Arsenal strikt Zweed Kallström: Ik dacht: waarom niet?
Middenvelder maakt seizoen af in Londen

Arsenal strikt Zweed Kallström: "Ik dacht: waarom niet?"

01-02-2014 12:34

Arsenal verzekerde zich vrijdag van de komst van Kim Kallström, die tot het einde van het seizoen overkomt van Spartak Moskou. De Zweed hoefde niet lang na te denken toen de Londenaren bij hem aanklopte.

Arsenal zat door de blessures van Jack Wilshere en Aaron Ramsey krap in haar middenvelders, waardoor de komst van Kallström gewenst was. De Zweed is blij met zijn tijdelijke overstap. "Ik zat in Abu Dhabi met Spartak toen ik gebeld werd met de vraag of ik Arsenal wilde. Ik dacht: absoluut, waarom niet? Daarna ben ik naar mijn hotel gerend om mijn spullen te pakken."

De middenvelder treft met Arsenal een team dat dit seizoen meedoet om de Engelse landstitel. The Gunners staan slechts een punt achter op koploper Manchester City. "Ik vind Arsenal een geweldige club, maar dat de ploeg hoog in de stand staat maakt het natuurlijk nog leuker", aldus Kallström op de clubwebsite.

Kallström wordt niet de eerste Zweed die het shirt van Arsenal zal dragen. In het verleden speelden ook onder meer Freddie Ljungberg, Sebastian Larsson en Rami Shaaban voor de Londense club. "Zij hadden mooie dingen te zeggen over de club. Iedereen heeft mooie herinneringen aan zijn Arsenal-tijd. Voor iedereen in Zweden is Arsenal een club met een positieve uitstraling."