Fiorentina loopt averij op in jacht op Champions League
'La Viola' keert met lege handen terug van Sardinië: 1-0

Fiorentina loopt averij op in jacht op Champions League

01-02-2014 20:12

Fiorentina is er zaterdag niet in geslaagd in elk geval voor even naast Napoli op de ranglijst van de Serie A in Italië te komen. De nummer vier verspeelde de kans daarop door te verliezen bij Cagliari.

De ploeg van trainer Vincenzo Montella (foto) ging op Sardinië met 1-0 onderuit tegen de thuisclub. Cagliari kwam in de 39e minuut op voorsprong. De Chileen Mauricio Pinilla benutte een strafschop. Veel zorgen hoeft Fiorentina zich ondanks de nederlaag vooralsnog niet te maken. De vijfde plek is stevig in het bezit van La Viola. Internazionale volgt op een achterstand van acht punten. Wel speelde de club uit Milaan een duel minder.

Bologna - Udinese 0-2
Udinese won zaterdag op bezoek bij Bologna: 0-2. De openingstreffer kwam op naam van Antonio Di Natale, die scoorde van elf meter. In extra tijd zorgde Nicolás López voor nummer twee. Udinese verwijderde zich door de zege enigszins van de degradatiezone. De club uit Udine staat na zaterdag op een voorlopige veertiende plek. Het gat naar de 'onveilige' achttiende plek bedraagt zes punten.