Publiekslieveling Otigba: Laten zien dat ik in de basis moet
"Iedereen ging juichen en ik zag de bal naast mij in de goal"

Publiekslieveling Otigba: "Laten zien dat ik in de basis moet"

02-02-2014 21:56

Kenneth Otigba maakte zaterdag alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen, maar daar zat wel een luchtje aan. Het leek erop dat de verdediger van sc Heerenveen de bal uit de handen van ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho schoot. 

Otigba durft zelf niet te zeggen of zijn goal afgekeurd had moeten worden. "Ik keek naar de bal, ik heb de keeper niet gezien", verklaart hij in gesprek met sc Heerenveen TV. "Iedereen ging juichen en ik zag de bal naast mij in de goal. Dus was ik ook erg blij en ging ik juichen. Misschien was het wel een vrije trap, maar op dit moment maakt mij dat niets uit. Ik probeer te scoren."

De Hongaar nam min of meer revanche, nadat hij vorige week tegen SC Cambuur nog verrassend werd gepasseerd. Dat had niet voor gevoelens van wrok gezorgd. "Die keuze heb ik te accepteren van de trainer. Nu mocht ik weer in de basis beginnen. Ik wou echt winnen en de nul houden. Gelukkig maakte ik nog een goal, dat is een heerlijk gevoel."

"Als ik in een jaar één of twee wedstrijden niet speel, is dat niet een groot probleem. Nu heb ik weer de kans gekregen. Ik wil gewoon laten zien dat ik in de basis moet", vervolgt Otigba, die erg populair is bij het Friese publiek. "Ze zingen constant mijn naam. Dat is een schitterend gevoel en dat geeft mij vertrouwen."