Van Marwijk proeft gekte: Als je verliest gaan ze zoeken
HSV-trainer voelt druk toenemen door slechte resultaten

Van Marwijk proeft gekte: "Als je verliest gaan ze zoeken"

03-02-2014 23:11

Door de 3-0 nederlaag bij TSG 1899 Hoffenheim is Hamburger SV afgezakt naar de voorlaatste positie in de Duitse Bundesliga. De nationale pers richt zijn peilen op trainer Bert van Marwijk vanwege de trainingsarbeid.

"Als je verliest gaan ze zoeken en het wordt steeds gekker", vertelde Van Marwijk aan weekblad Voetbal International. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal is niet erg te spreken over de werkwijze van de Duitse media. "Vorige week werd ik in Limburg ineens geconfronteerd met een fotograaf die me overal volgde en me zelfs op de foto zette wanneer ik mijn hond uitliet."

Van Marwijk werd een gebrek aan trainingsuren verweten. "Ik gaf mijn ploeg vorige week na de maandagtraining vrijaf, woensdag was de volgende training. Dan schrijven ze vervolgens dat ik de ploeg twee dagen heb vrijgegeven. Terwijl die ene vrije dinsdag dus pas de tweede dag in de hele maand januari was dat mijn ploeg een dagje vrij was."

"Zaterdag had mijn ploeg zeventig procent balbezit en wordt er na afloop aangehaald dat mijn ploeg een kilometer minder heeft gelopen dan Hoffenheim. Ja logisch, als zij alleen maar achter de bal aanlopen...", somberde de 62-jarige trainer, die rust predikt. "De spelers en technische staf moeten zich gewoon concentreren op het voetbal en het halen van resultaten. Daar gaat het om."