Sneijder wil zich weer voetballer voelen: Zat op een dood spoor
"Ik ga niet zeggen wat daar precies de oorzaak van was"

Sneijder wil zich weer voetballer voelen: "Zat op een dood spoor"

04-02-2014 14:16
3

Rodney Sneijder besloot zijn voetballoopbaan afgelopen week voort te zetten bij Almere City FC. Een verrassende carrièrestap, maar de bij RKC Waalwijk vertrokken middenvelder denkt baat te hebben bij zijn transfer naar de Jupiler League.

"Bij RKC zat ik echt op een dood spoor", zegt Sneijder in gesprek met Almere Vandaag. "Almere is inderdaad een stapje terug, maar ik werd bij RKC op een gegeven moment gek van elke keer de vraag waarom ik niet speelde en met wie ik dan wel ruzie had. Ik ga niet zeggen wat daar precies de oorzaak van was en of ik echt ruzie had, maar ik ben blij dat ze mijn contract hebben willen ontbinden."

"Ik heb vervolgens een aantal aanbiedingen gehad uit de top van de Jupiler League en ook uit het buitenland. Dat was financieel heel interessant, maar ik heb het niet slecht en ik wil het plezier terug. Dat was ik namelijk echt kwijt. Ik had op een gegeven moment zelfs het gevoel dat ik geen voetballer meer was", vervolgt de 22-jarige Sneijder in gesprek met het medium.

"Na een paar keer met trainer Fred Grim gesproken te hebben denk ik dat ik het plezier hier wel terug kan vinden. Daar begint het namelijk wel mee. Als dat terug is, dan hoop ik gewoon weer lekker te kunnen voetballen", aldus de oud-speler van onder meer Ajax en FC Utrecht.