FC Utrecht bindt Van Schaik: Verder bouwen aan die trotse club
Algemeen directeur tekent contract voor onbepaalde tijd in Domstad

FC Utrecht bindt Van Schaik: "Verder bouwen aan die trotse club"

05-02-2014 11:41

Wilco van Schaik heeft een vaste aanstelling verdiend bij FC Utrecht. Het aflopende contract van de algemeen directeur is door de Eredivisie-club omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

"In moeilijke marktomstandigheden geeft hij leiding aan het in 2012 ingezette herstructureringsproces om FC Utrecht in enkele jaren weer gezond te maken", zegt Jacques van EK, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht op de officiële website van de club. "De afgelopen periode zijn al belangrijke stappen gezet, met soms moeilijke beslissingen om de exploitatieverliezen terug te brengen."

Het vertrouwen dat de rvc en aandeelhouders van FC Utrecht in Van Schaik hebben, doet de bestuurder goed. "Het is een zeer uitdagend project om FC Utrecht financieel gezond te krijgen, met behoud van onze ambities. Het is belangrijk om daarbij de steun te hebben en te voelen van de volledige rvc. Alleen dan kun je deze uitdaging tot een goed einde brengen."

Door inmenging van grootaandeelhouder Frans van Seumeren is de financiële nood bij FC Utrecht voorlopig van de baan, het doel van Van Schaik is nu 'stap drie zetten': "Break-even geraken. Daarin hebben we nog twee uitdagende seizoenen voor de boeg. Ik geloof erin dat FC Utrecht gezond wordt. Maar, ook dat FC Utrecht zijn ambities op het veld houdt", zegt de bestuurder op het digitale thuis van de club.

"Wij zijn en blijven een uitdagende subtopper! Achter de schermen bouwen we verder aan die trotse club uit het midden van het land die het elk elftal in Nederland moeilijk kan maken. Samen met al die mensen die hier zo hard voor FC Utrecht werken, ga ik dat karwei afmaken. En daarin zie ik nog heel veel kansen en uitdagingen. Vandaar dat ik graag inging op het verzoek van de rvc om door te gaan."