Van Basten houdt weinig opties over in Friese verdediging

Van Basten houdt weinig opties over in Friese verdediging

06-02-2014 16:32
0

Marco van Basten moet zondag tegen FC Groningen improviseren in zijn verdediging. Mitchell Dijks en Ramon Zomer hebben last van blessures.

Naar alle waarschijnlijkheid missen zij de derby in de Euroborg. Dijks liet zich woensdag tegen FC Twente (0-2) na 63 minuten vervangen wegens hamstringklachten. Vrijdag zal de linksback tests ondergaan, maar fysiotherapeut Erik ten Voorde denkt dat de derby te vroeg komt.

"We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar van woensdag naar zondag is kort dag om te herstellen", zegt Ten Voorde op de website van Heerenveen. Zomer miste de wedstrijd tegen Twente door knieklachten en wordt donderdag in het ziekenhuis onderzocht. "Afhankelijk van de uitslag gaan we kijken welk beleid we op Ramon moeten los laten, maar ik vrees dat ook hij er dit weekend niet bij is", besluit Ten Voorde.

Arnold Kruiswijk ontbreekt in ieder geval door een hamstringblessure, waardoor het aantal afwezigen in de defensie op drie komt. Pele van Anholt keert terug van een schorsing. Jukka Raitala traint sinds deze week met de groep, maar mist nog ritme.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie