Chelsea stalt jonge linksback bij FC Eindhoven

Chelsea stalt jonge linksback bij FC Eindhoven

Gepubliceerd: vrijdag 7 februari 2014 om 11:19vr 07-02-2014 om 11:19

FC Eindhoven is erin geslaagd Cristian Cuevas van Chelsea te huren. De achttienjarige Chileen voetbalde de eerste seizoenshelft voor Vitesse, maar kwam daar niet verder dan het beloftenteam. 

Cuevas kan per direct aansluiten bij de nummer vier van de Jupiler League en zit vrijdagavond ook al bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Almere City FC. De linksback komt tot het einde van het seizoen over van de Londense grootmacht. FC Eindhoven had links in de defensie wat zorgen door de blessures van Maxime Gunst en Adreano van den Driest.

"Cristian Cuevas is een jonge, talentvolle speler die we al langere tijd volgden bij Vitesse", beschrijft technisch manager Hans Smulders op de clubsite. "Een type speler wat precies past in onze profielschets en daarbij is Cristian een speler die hard aan zijn ontwikkeling wil werken, ambitieus is en succesvol wil zijn met FC Eindhoven."

"We zijn derhalve zeer blij dat zowel Cuevas als Chelsea FC vertrouwen hebben gekregen in onze ambities en werkwijze en dat deze samenwerking uiteindelijk tot stand is gekomen", voegt Smulders toe. Cuevas voetbalde voor zijn komst naar Chelsea voor O'Higgins in Chili. Daarnaast is hij jeugdinternational en zat hij al eens bij de selectie van de Chileense hoofdmacht, zonder daarbij zijn debuut te maken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws