Emnes (links) hier nog in het shirt van Middlesbrough

Emnes: Zelfs toen werd ik nog bedankt door Swansea-fans
Aanvaller weer terug bij Swansea

Emnes: "Zelfs toen werd ik nog bedankt door Swansea-fans"

07-02-2014 11:29

Marvin Emnes maakte eind januari een prachtige transfer. De 25-jarige Rotterdammer werd door Swansea City naar de Premier League gehaald.

Emnes stond onder contract bij Middlesbrough, met wie hij alleen in het seizoen 2008/2009 in de hoogste Engelse divisie uitkwam. In 2010 was Emnes al kortstondig op huurbasis actief voor de Swans. Met succes: in vier wedstrijden scoorde hij twee keer.

Wedden

Meer odds

"Het is mooi om terug te zijn", zegt Emnes op de website van Swansea. "Een paar jaar geleden had ik het hier al goed naar m’n zin. Mijn rol was toen niet heel groot, hopelijk kan ik nu belangrijker zijn. Het is een geweldige kans om me te kunnen laten zien op het allerhoogste niveau. De manier van spelen past bij mij en ik heb hier veel vrienden. Er heerst nog een Spaanse en Nederlandse invloed, dus het is makkelijk om me aan te passen."

Derbyheld Emnes
"Alleen in mijn eerste jaar bij Boro heb ik in de Premier League gespeeld. Sindsdien kwamen we uit in het Championship. Prachtig dat ik nu weer terug ben op het hoogste niveau. In de beste competitie ter wereld wil ik laten zien wat ik kan", aldus Emnes, die zaterdag tegen Cardiff City zijn Swansea-rentree hoopt te vieren.

In 2010 speelde Emnes ook al de derby van Wales. Toen maakte hij de winnende treffer (1-0) en dat is Emnes niet vergeten. "Het was een geweldig gevoel. Alleen had ik toen niet goed door hoe belangrijk die wedstrijd was. Zelfs toen ik bij Middlesbrough speelde, lang na dat doelpunt tegen Cardiff, werd ik nog bedankt door Swansea-fans. Het zou heel mooi zijn als ik dat kunstje zaterdag kan herhalen en we opnieuw winnen."