Van Basten: We willen niet alleen verdedigen in Groningen

Van Basten: "We willen niet alleen verdedigen in Groningen"

07-02-2014 15:25
0

Trainer Marco van Basten kampt met personele problemen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen. In Stadion Euroborg moet sc Heerenveen het stellen zonder vier linksbenige verdedigers. Mitchell Dijks, Arnold Kruiswijk, Jukka Raitala en Ramon Zomer zijn wegens blessures niet inzetbaar.

Tegenover de afwezigheid van het viertal staat de terugkeer van Pele van Anholt, die tegen FC Twente (0-2 nederlaag) ontbrak wegens een schorsing. Van Basten ziet desalniettemin geen groot probleem. "Het komt goed", vertelde de oefenmeester op de clubwebsite. Wel eist hij progressie van zijn spelersgroep. "Voorin toonden we niet de brille die we nodig hebben om het verschil te maken. Dat moet zondag anders."

Van Basten benadrukt dat FC Groningen donderdagavond een goede indruk maakte bij Ajax, ondanks de 2-1 nederlaag. "Ze speelden gedisciplineerd en maakten het Ajax erg lastig. Met een beetje geluk pakken ze minimaal een punt", aldus de trainer. Hij weet dat de Groningers zondag het offensief zullen opeisen. "Daar moeten we ons op instellen, maar we willen niet alleen verdedigen. Waar mogelijk gaan we voor de eigen kans."

Heerenveen zal zich richten op kwalificatie voor de play-offs. Daarbij hoopt Van Basten op de inbreng van Bilal Basacikoglu, die woensdag geen sterke indruk maakte. "Iemand van zijn kaliber moet een bepaald niveau halen. Hij mag niet door de ondergrens zakken. Misschien kwam het omdat hij met pijnstillers speelde, maar daar moet hij zich tegen wapenen door in ieder geval positioneel goed te staan en de juiste keuzes te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie