Hoogma: 'Verplaatsen wedstrijd tegen Feyenoord onacceptabel voor Heracles'
Duel met Rotterdammers verzet naar woensdagmiddag 2 april 2014

Hoogma: 'Verplaatsen wedstrijd tegen Feyenoord onacceptabel voor Heracles'

07-02-2014 18:07

Heracles Almelo weigert zich neer te leggen bij de beslissing om de thuiswedstrijd tegen Feyenoord te verplaatsen naar woensdag 2 april 2014. Het duel, dat in eerste instantie stond ingepland voor het weekeinde van 21 tot en met 23 maart, moet wijken vanwege de nucleaire top in Den Haag. Dat geldt ook voor vier andere duels in de Eredivisie.

"Wij zijn hier als club absoluut niet blij mee. We zullen tegen deze beslissing ageren en bij de KNVB en de gemeente Almelo aangeven dat dit voor ons onacceptabel is", meldde algemeen directeur Nico-Jan Hoogma vrijdag op de officiële website van de club.

Naast de wedstrijd in Almelo zijn er nog vier wedstrijden verplaatst te weten FC Twente – ADO Den Haag, Go Ahead Eagles – NAC Breda, FC Utrecht – SC Cambuur en RKC Waalwijk – Ajax. De duels staan nu op het programma voor de woensdag- en donderdagmiddag.

De wedstrijden AZ-PEC Zwolle, sc Heerenveen-NEC Nijmegen, FC Groningen-Vitesse en PSV-Roda JC gaan wel op het afgesproken tijdstip door, eventueel onder aanvullende voorwaarden. Twee duels in de Jupiler League moeten eveneens wijken. Almere City FC en Excelsior ontmoeten elkaar nu op maandag 31 maart, 20.00 uur. MVV Maastricht en FC Den Bosch voetballen op woensdag 2 april vanaf 20.00 uur tegen elkaar.