Fabianski laat Arsenal achter zich: Wil de nummer één zijn

Fabianski laat Arsenal achter zich: "Wil de nummer één zijn"

10-02-2014 12:40
0

Arsenal-keeper Lukasz Fabianski gaat de club na zeven seizoenen verlaten. De Poolse international onthulde dat hij een aanbieding om te verlengen naast zich neergelegd heeft, omdat hij een nieuwe uitdaging wil en de eerste keus van zijn land wil zijn.

De 28-jarige Fabianski heeft de concurrentiestrijd definitief verloren van zijn landgenoot Wojciech Szczesny en vindt dat de tijd om te vertrekken gekomen is. Om de nummer één van Polen te worden, moet hij bij een andere club ook de eerste keus onder de lat zijn.

"Ik wil de nummer één bij een club en bij het Poolse nationale team zijn", licht Fabianski toe in The Daily Star. "Ik heb veel geleerd in Londen. Met alle respect voor deze geweldige club, maar ik heb de verlenging niet geaccepteerd omdat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging in Engeland of daarbuiten."

Fabianski kwam in 2007 over van Legia Warschau en speelde alles bij elkaar 63 wedstrijden voor de hoofdmacht van Arsenal. De 21-voudig international van Polen keepte dit seizoen alleen vier keer in de FA Cup en de League Cup.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s