'Parma richt pijlen op Manchester United-flop Macheda'
Italiaan in bezit van aflopend contract bij Engelse topclub

'Parma richt pijlen op Manchester United-flop Macheda'

10-02-2014 18:21

Frederico Macheda vervolgt zijn professionele loopbaan mogelijk in de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal bij Parma. De aanvaller van Manchester United is in bezit van een aflopend contract en zijn huidige werkgever is niet van plan deze te verlengen, meldt Tuttomercatoweb.

Macheda begon zijn loopbaan bij SS Lazio, maar vertrok op zestienjarige leeftijd naar Manchester United waar hij in 2008 zijn eerste profcontract ondertekende. De Italiaan wist de hoge verwachtingen echter niet waar te maken bij de topclub. Tussen 2008 en 2013 kwam hij tot negentien officiële wedstrijden voor United waarin hij vier keer het net van de tegenstander wist te vinden.

Roberto Donadoni, coach van Parma, is volgens de berichtgeving zeer gecharmeerd van de aanvaller die in het verleden op huurbasis uitkwam voor onder andere Sampdoria, Queens Park Rangers en VfB Stuttgart. Bij de genoemde clubs wist hij niet te imponeren. Hij speelde meerdere wedstrijden voor vertegenwoordigende elftallen van Italië. In 2009 maakte hij zijn debuut voor Jong Italië in een oefenduel.