Touré vrijuit na duel met Van Wolfswinkel, Bellamy wel bestraft door FA

Touré vrijuit na duel met Van Wolfswinkel, Bellamy wel bestraft door FA

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2014 om 19:06ma 10-02-2014 om 19:06

Yaya Touré kan weer opgelucht ademen, de Engelse voetbalbond besloot maandag af te zien van een strafzaak tegen de middenvelder van Manchester City. Een speciale commissie kon het niet eens worden over het vermeend gemeen spel van de Ivoriaan tegen Ricky van Wolfswinkel. Cardiff City-aanvaller Craig Bellamy werd wel in staat van beschuldiging gesteld voor zijn gedrag tijdens de voorgaande speelronde.

Touré leek in die wedstrijd een trappende beweging te maken richting invaller Van Wolfswinkel, zonder dat er een bal in de buurt was. De arbitrage ontging het incident, waarna het panel van de FA op basis van de tv-beelden geen unanieme aanklacht tegen Touré wist op te stellen.

Het seponeren van de zaak komt coach Manuel Pellegrini van Manchester City heel goed uit. De Chileense coach mist door blessures momenteel nogal wat basisspelers, onder wie middenvelder Fernandinho en aanvaller Sergio Agüero.

Bellamy leek een vuistslag uit te delen aan tegenstander Jonathan de Guzman. Scheidsrechter Andre Marriner zag de overtreding niet, maar de FA besloot op basis van televisiebeelden alsnog een onderzoek in te stellen naar het incident. De ervaren aanvaller hangt nu een schorsing van drie wedstrijden boven het hoofd. Hij heeft tot dinsdag 18:00 uur om in beroep te gaan bij de Engelse voetbalbond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws